Moderna Försäkringar

I samband med att man letar efter en ny försäkring har man ofta väldigt många valmöjligheter, vilket känns förvirrande för en del. I denna artikel kommer vi dock att presentera ett försäkringsbolag som många kommer i kontakt med, när de letar efter många olika försäkringar, för att du ska kunna avgöra om försäkringsbolaget Moderna Försäkringar är något för dig.

Vilka är Moderna Försäkringar?

Moderna Försäkringar ingår i en stor nordisk försäkringskoncern vid namn Tryg Forsikting A/S, som faktiskt är den näst största försäkringskoncernen i hela Norden. Tryg Forsikting A/S bedriver verksamhet i så väl Sverige, Norge, Danmark och Finland och har över 43 000 anställda totalt, i dessa 4 länder. Moderna Försäkringar är den svenska delen av verksamheten. I Sverige har man omkring 480 anställda, och ett huvudkontor i Stockholm, men man har även kontor på flera andra orter i landet. Från början var dock Moderna Försäkringar ett försäkringsbolag som inriktade sig enbart på båtförsäkringar, som hette Atlantica. Detta försäkringsbolag grundades redan år 1916, och det skulle dröja ganska länge, fram till 1999 innan verksamheten utökades särskilt mycket. Idag erbjuder man dock ett fullgott försäkringssortiment, med väldigt många olika typer av försäkringar.

Bilförsäkringsbolag online:

Vilka olika försäkringar kan man då teckna via Moderna Försäkringar?

    Några av de försäkringar som kan tecknas via detta försäkringsbolag är bland annat:

  • Bilförsäkringar
  • Släpförsäkringar
  • Husvagnsförsäkringar
  • Båtförsäkringar (så klart)
  • Hemförsäkringar
  • Villaförsäkringar
  • Fritidshusförsäkringar
  • Personförsäkringar, som sjukvårdsförsäkringar och olycksfallsförsäkringar.

Du kan se hela försäkringsutbudet, samt priser och villkor för alla försäkringar, på Moderna Försäkringars hemsida.

Bra att veta om du skulle vilja teckna en försäkring hos Moderna Försäkringar
Om du samlar flera försäkringar hos Moderna Försäkringar kan du få en rabatt på 20 % på alla försäkringar du har hos dem. Det är med andra ord väl värt det att skaffa mer än en försäkring hos dem, om man bara behöver det.

Du kan göra en skadeanmälan när du råkar ut för en skada direkt på Moderna Försäkringars hemsida, om du vill det.  
Du kan betala för samtliga försäkringar antingen via autogiro eller faktura, beroende på vad du själv föredrar.